Jakie ziemniaki będą najlepsze do frytek belgijskich?

Artystyczne podejście do informacji

Jakie ziemniaki będą najlepsze do frytek belgijskich?

Grudzień 4, 2018 Hodowla i Uprawy 0

Trendy w gastronomii co chwilę się zmieniają. A to za sprawą zmian w naszym stylu życia i naszych oczekiwań. Proces globalizacji pozwala nam na próbowanie coraz to nowych potraw, wywodzących się z regionalnych kuchni z rożnych zakątków świata. W związku z tym właściciele placówek gastronomicznych mają nie lada zadanie, aby sprostać oczekiwaniom konsumentów i stale muszą rozbudowywać, lub dostosowywać swoją ofertę do zgłaszanych przez nich potrzeb.

Ziemniaki odpowiednie do belgijskich frytek

gdzie kupić ziemniaki na frytki belgijskieWraz ze zmianami na rynku gastronomicznym pojawiły się nowe rozwiązania i punkty obsługi. Ostatnimi czasy dość popularnym zjawiskiem stały się tzw. „food trucki”, czyli prościej mówiąc – mobilne budki z jedzeniem, najczęściej typu fast-food. Wszystko to po to, aby wyjść na przeciw potrzebom teraźniejszych klientów, który często żyją w biegu i potrzebują być szybko obsłużeni nawet w gastronomii. Kolejnym trendem jest zjawisko wymagania od konsumentów nowych rodzajów jedzenia – często lokalnych przysmaków pochodzących z rożnych stron świata. Stąd właściciele takich punktów mają wyzwanie – nie tylko aby stworzyć ciekawe menu, ale także, aby zdobyć potrzebne produkty do stworzenia dań. Często przedsiębiorcy związani z gastronomią zastanawiają się, gdzie kupić ziemniaki na frytki belgijskie, czyli przysmak, który staje się coraz bardziej popularny wśród Polaków. Ważne, aby nie były one byle jakie, najzwyklejsze, ponieważ nie sprawdzą się podczas przygotowania potrawy. Frytki belgijskie bowiem podawane są obróbce termicznej dwukrotnie. Przygotowanie ich jest nie lada wyczynem, ponieważ powinny mieć one twardą i chrupiącą skórkę, a jednocześnie miękkie i nienasiąknięty tłuszczem środek. Dużo zatem zależy od umiejętności kucharza i przede wszystkim od rodzaju używanych do tego ziemniaków.

Jeśli planujemy wyjść naprzeciw potrzebom klientom gastronomii i stworzyć odpowiednie dla nich menu z nowymi potrawami, ważne jest, aby odpowiednio to zaplanować. Kluczowym aspektem będzie w tym przypadku dobranie takich dostawców, np. warzyw, którzy dostarczą nam właściwe i dobrej jakości produkty ze sprawdzonych źródeł. Zyskamy gwarancję tego, że nasze potrawy zawsze będą udane, a nasi klienci i przede wszystkim ich kubki smakowe będą zadowoleni.